torstai 23. tammikuuta 2014

Mahtavia sieniä!

Tunnustan - olen hurahtanut sieniin. Enkä mihin tahansa sieniin, vaan aivan järjettömän hyviin lääkinnällisiin terveysvaikutteisiin sieniin. Näistä tunnetuimpana pakurikääpä. Pakurikääpä on ollut käytössä teen muodossa ja uutteena varmaan jo muutamia vuosia. Kaiken teen juon pakuriteepohjaisena, joskus harvoin, jos keitän Pihlalle riisiä tai puuroa - keitän ne pakuriteehen. Pakurin terveysvaikutuksista on puhuttu paljon enkä syvenny niihin sen enempää tässä.

Olen täysin rakastunut helppokäyttöisiin ja terveellisiin sienituotteisiin. Kun vajaa vuosi sitten luovuin vähitellen markettien kahvista, siirryin pikkuhiljaa käyttämään Cafe Ceps -juomaa, joka todellakin vetää vertoja perinteiselle Juhla Mokalle! Cafe Ceps sisältää luomulaatuisen kahvin lisäksi reishiä (lakkakääpä) ja cordycepsiä, joilla on havaittu olevan mm. energiatasoa nostavia ja stressinsietokykyyn vaikuttavia ominaisuuksia. Cafe Cepsiä tarjoilen erilaisissa tapahtumissa smoothilan yhteydessä kahvinkorvikkeena. Vaikka sienet saattavat kuulostaa hieman kummalliselta, maku on todella hyvä. Nyt kun kahvin juonti on jäänyt oikeastaan kokonaan, olen siirtynyt teen ohella juomaan Instant-juomia.


Instant-juomat ovat jotain mitä olen todella odottanut - ja viimein löytänyt. Ruokatietoisena hörhönä olen tottunut näkemään jonkin verran vaivaa valmistaessani ruuat tuoreista raaka-aineista ja etenkin tien päällä evästely vaatii enemmän suunnittelua. Instant-juomissa on valmiissa annospussissa uutettuna lääkinnällistä sientä, mausteita ja jopa makeutus (stevia) valmiina. Kuppi kuumaa ja Instant päälle - muuta ei osaa kaivata!

Suurin kiitollisuuden tunne Instantteja kohtaan syntyy tien päällä. Kuvitteleppa kuinka kävelet huoltoasemalle, tilaat kupin kuumaa vettä (saatat saada hölmistyneen katseen ja vedestäsi ei veloiteta välttämättä mitään), sekoitat pussillisen ihanaa terveysjuomaa sekaan ja nautit. Juoma käy jopa yli puolet halvemmaksi kuin tuntikausia esillä ollut kitkeröitynyt kahvi. Todellista luksusta!

Olen kiitollinen siitä, että olen löytänyt näin loistavan lisän arkeeni muun "terveilyn" rinnalle. Sienet ovat tulleet jäädäkseen. Tuunaamallahan näistä saa tehtyä ihan mitä vain. Itse olen aloittanut viime aikoina päiväni erittäin nostattavalla superjuomalla, joka pitää nälkää pitkään.

Superjuoma

3 dl kuumaa lähdevettä (itse käytän pakuriteepohjaa)
kookosöljyä oman maun mukaan
voita oman maun mukaan
ripaus vaniljauutetta
½ mitallista Cafe Cepsiä TAI
½ pussia Instant Cordycepsiä

Kaikki ainekset blenderiin, SURRUR. Pian voit
nauttia äärimmäisen makuelämyksen lattena.

Superjuoma
Näistä sienistä tulette varmasti kuulemaan jatkossa lisää! Sienistä voi tehdä oikeastaan mitä tahansa, eräs suklainen projekti löytyy Mennikön Makumaan puolelta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti