maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kotikutsuja jäätelön voimin

Kaikki blogini lukijat, jotka haluavat kutsua minut kotiinsa kertomaan ystäville/sukulaisille/työkavereille Energetix Wellness -magneettikorujen vaikutuksista ja varaavat ajan huhtikuun aikana (kutsut voi olla myöhempänäkin ajankohtana), saavat normaalien emännänetujen lisäksi ylimääräisen 10€ lahjakortin koruostoksiin. Mainitse kutsuja varatessasi että olet blogin lukija.

Kotikutsujen emäntänä saat aina 10% arvoisen korun kutsujen kokonaisliikevaihdosta ilmaiseksi. Jokaista kotikutsuillasi lukkoon lyötyä jatkokutsua kohden saat valitsemastasi tuotteesta 30% alennuksen.

Kun liikevaihto ylittää 360€, saat lisäksi valita alla olevista esitteistä korun kokonaan ilmaiseksi tai huomattavalla alennuksella. Äitienpäivä lähestyy ja emännän edut ovat aika lyömättömät, joten ota rohkeasti yhteyttä!
Kotikutsuilla ja muissakin kekkereissä tarjoillaan usein itsetehtyjä leivonnaisia. Itse olen tutustunut viime vuosina erityisesti erilaisiin raakaherkkuihin, jotka sopivat yleensä jokaiselle vieraalle, koska raa'at tarjoiltavat ovat usein vegaanisia ja gluteenittomia.

Kevään ja auringon lämmön myötä mieleni on alkanut tehdä enemmän jäätelöä. Ostin vähän aikaa sitten tavallisesta marketista edullisen jäätelökoneen, koska tavallisten jäätelöiden ainesluettelot lisäaineineen eivät erityisesti kiehdo minua ja viime aikoina olen havainnut että maitotuotteet eivät välttämättä ole optimaalista ravintoa muutenkaan. Alla eräs jäätelökokeiluni. Riisikerman tilalla voisi halutessaan käyttää esim. cashewkermaa tai kasvimaitoa.

Kevään ensijäätelö kaakaonibseillä1 Rice dream -luomuriisikerma
loraus omaa mustikkamehua / omenamehua
reishiä
carobjauhetta
raakakaakaojauhetta
raakakaakaonibsejä
tocojauhetta
manteleita
hampunsiemeniä
palmusokeria
sitruunamehua

Laitoin kaikki ainesosat blenderiin ja surruttelin sekaisin. Sen jälkeen massa jäätelökoneeseen ja puolen tunnin päästä saimme Pihlan kanssa nauttia maukasta mantelisuklaajäätelöä. Helppoa ja tuoretta!
Kaiken ruokani teen yleensä suurella sydämellä fiilistellen, joten tarkkoja ainesmääriä on mahdoton muistaa. Sekaan voi laittaa oikeastaan mitä tahansa omien makumieltymysten mukaisesti.

Olen kokeillut tehdä itse mm. raakasuklaata, erilaisia kakkuja, jäätelöitä, joulupipareita, patukoita jne. Vain taivas on rajana kun aletaan rakentaa lapsuuden herkuista huipputerveellisiä raakoja versioita. Netti on pullollaan mitä ihanimpia ideoita ja Maria Lönnqvistin Raw Dessert Collection -sivulla on monia herkullisia reseptejä.

Raakaherkuissa on jotain mistä saatoin vain unelmoida kun vielä suurimmaksi osaksi söin sokerilisäainekarkkeja ja vehnäpullaa; Ähkyn ja huonon olon sijaan niistä saa pikemminkin lisää energiaa ja olo paranee jokaisella suupalalla. Parhautta! Hyvässä seurassa "teho" yleensä moninkertaistuu, joten suosittelen lämpimästi jakamaan makuelämyksen mukavien ihmisten kanssa.

...Ja jos hyvien keskustelujen lomassa omaan, vieraan tai lapsen suuhun lipsahtaa vahingossa useampi suklaapala tai jäätelöpallo eikä "oikea ruoka" enää maistukkaan, sekään ei haittaa. Nämä herkut nimittäin ovat ihan oikeaa ravitsevaa ravintoa parhaimmillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti