tiistai 9. huhtikuuta 2013

Mistä tähän on tultu

Ensimmäinen blogipostaus, huikeaa!

Olen jo pidemmän aikaa pohtinut, miten voisin jakaa omia ajatuksia ja oivalluksia liittyen terveyteen ja elämään muillekin kuin läheisimmilleni. Olen kokenut täydellisen muutoksen elämässäni viimeisten vuosien aikana ja tämä tie tuntuu olevan loputonta uuden oppimista päivittäin, ihan mahtavaa!

Kaikki kirjoittamani kannattaa suodattaa ja poimia sieltä itselle parhaiten sopivat asiat ja ideat. Jaan asioita oman henkilökohtaisen kokemukseni perusteella, miksi juuri minä olen tänään se mikä olen. Jos kirjoitukseni herättää yhdessä ihmisessä jonkinlaisen Tunteen, niin olen onnistunut.

Olen Maiju, yhden kotihoidossa olevan maailman valloittavimman pienen tytön onnellinen äiti. Suurin muutos elämässäni sai alkunsa juurikin kun tyttäreni syntyi 2010.


Näin alkoi äidin ja tyttären elämän retki elokuussa 2010


Ennen sitä elin hyvin tavallista elämää. Kävin töissä, maksoin asuntolainaani, olin väsynyt ja stressaantunut (koska jokaisella ihmisellähän kuuluu olla jonkin verran stressiä) ja suunnittelin aina kovasti mitä seuraavaksi tarvitsen ja mihin seuraavan palkkani käytän. Söin allergialääkkeitä ympärivuotisesti, koska taloudessamme asui mäyräkoira, jolle olin allerginen. Lisäksi keväisin siitepölyallergiat pahenivat vuosi vuodelta, joinain keväinä en pystynyt nukkumaan ollenkaan makuuasennossa kun tuntui että tukehdun siihen paikkaan, naamakin punoitti. Muistan sanoneeni silloin itku kurkussa poikaystävälleni että en toivoisi tällaista oloa pahimmalle vihamiehellenikään, olin valmis vaihtamaan allergiani lähes mihin tahansa.

Lisäksi minulla oli migreeniin estolääkitys. Ihokin oli aika atooppinen. 
Työssäni olin paljon tekemisissä ihmisten kanssa ja sairastelin usein, olin sairaslomalla noin parin kuukauden välein. Syksyisin minulla oli kaaosmasennus ja armoton väsymys joka kesti kuukausia. Elämäni perustui hyvin pitkälti tavoitteisiin ja mitä seuraavaksi voisin saavuttaa.

Sitten syntyi Pihla ja jäin luonnollisesti äitiyslomalle uuden pienen ihmeen kanssa. Minulla oli aikaa olla ja rakastaa uutta elämänalkua. Olen aina ollut enemmän tai vähemmän luonnonläheinen, ja tuolloin aloin kiinnostua luonnonmukaisemmasta ravinnosta. Etenkin kun olin vastuussa uudesta kasvavasta elämästä. Aloimme tehdä kaupassa pieniä valintoja, ostimme enemmän luomua ja tuoreita vihanneksia pakasteiden ja puolivalmiiden ruokien sijaan. Tutustuin erilaisiin superruokiin ja innostuin niistä niiden valtavan ravinnetiheyden takia. Kun olin jonkin aikaa tehnyt tavalliset kotiruokani tuoreista ja mahdollisimman käsittelemättömistä luomuraaka-aineista, huomasin että saatoin unohtaa ottaa allergialääkkeet. Aiemmin unohduksesta seurasi välitön allerginen reaktio, nyt vain huomasin että hui, olen unohtanut ottaa lääkkeen enkä näköjään edes tarvitse sitä.


Herkkuja


Ykskaks huomasin olevani kokonaan lääkkeetön, enkä juuri sairastellut kausiflunssia. Enkä ollut tehnyt juuri muuta kuin siirtynyt luonnonmukaisempaan ruokaan! Ravinto alkoi kiinnostaa enemmänkin ja aloin puhumaan omista kokemuksistani kaikille ympärilläni oleville. Luonnonmukaisempi elämä veti muutenkin puoleensa. Pihla oppi liikkumaan ja aloin ajatella ravinnon lisäksi myös käyttämiäni (lattian)pesuaineita. Pikkuhiljaa kodistani tuli pitkälti kemikaaliton.

Pihla sai 1-vuotiaana ensimmäisen antibioottikuurinsa silmätulehdukseen. Se tuntui pahalta, mutten silloin muutakaan keksinyt. Aloin kiinnostua luonnonmukaisemmasta terveydenhoidosta vaikka olin huomannut ravinnon olevan suuressa osassa. Minulle on tärkeää, että sivu- ja haittavaikutukset voidaan minimoida. Tutustuin mm. homeopatiaan ja löysinkin useita hyviä ratkaisuja ja yrttejä kotiapteekkiin.

Pian löysin tietoa energiahoidoista ja ne kuulostivat lähes liian hyviltä ollakseen totta. Miten muka voitaisiin hoitaa esimerkiksi astmaa tai vuosikymmeniä vaivannutta polvikipua?! Tai miten ihmeessä eri mittaiset jalat voidaan saada saman mittaisiksi, kun fysioterapeutti on määrännyt korokepohjalliset ja sanonut ettei tälle voida tehdä mitään? Miten on mahdollista että syviä traumoja voidaan poistaa kokonaan yhdellä hoidolla, jos ihminen on käynyt terapiassa vuosia??
Olin jo aiempien kokemusteni perusteella huomannut, että ne kaikkein parhaimmaksi ja tehokkaimmaksi kokemani asiat olivat jostain syystä sellaisia, mistä lääkärit ja media hyvin vähän puhuivat. Ihmiset tarvitsevat tietoa, jotta voidaan tehdä valintoja eri vaihtoehtojen välillä!
Sain mahdollisuuden käydä itse kursseilla oppimassa kädestä pitäen miten skolioosi oikenee ja stressi lievittyy. 

Tästä eteenpäin tuli oli irti, olin aivan hämmästynyt, miten elämääni oli ilmestynyt niin paljon innostavia ja uusia asioita niin lyhyessä ajassa ja tahti vaan kiihtyy! Olin muuttunut totaalisesti vuodessa ja se oli vasta alkua. Vanha elämäntyyli ei enää juurikaan innostanut, kun niin moni uusi oppimani asia oli kokemuksena paljon mielenkiintoisempi. En voinut uskoa että lähes kaikki koko elämäni aikana oppimani uskomusjärjestelmät ja säännöt olivat menossa täysin uusiksi. Silti koko ajan näen ja koen mitä vanhasta ja toimimattomasta irti päästäminen ja uuden salliminen elämään tuo tullessaan, se on ihan uudenlaista vapautta!

Tällä hetkellä nautin elämästä uutta oppien ja jatkuvassa kokemusten virrassa eläen, tarkoituksenani jakaa aitoa hyvää ja minua eteenpäin vieviä ja innostaneita asioita ihmisille. Olen myös huomannut, että enemmän kuin yksikään biodynaamisesti viljelty vihannes tai raakasuklaa terveyteemme eniten vaikuttaa Onnellisuus, Innostuneisuus ja Kiitollisuus. Joten tunne näitä tunteita! Jollet, niin voit kysyä itseltäsi, että mikä minua estää tuntemasta itseäni Onnelliseksi?


Tammikuu 2013 matkalla avoimeen päiväkotiin

6 kommenttia:

 1. Maiju <3 Kiitos tämän jakamisesta näin julkisesti.
  Minäkin olen oppinut paljon, ja olen tällä samalla ihmetyksen ja hämmästyksen ja ymmärtämisen tiellä haparoimassa eteenpäin.

  Maailma ei todellakaan ole sellainen, kuin millaiseksi sen luulin.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa että aloitit tämän blogin! Jään ehdottomasti kuulolle. :)

  VastaaPoista
 3. Lukukuittaus! Todella mielenkiintoiselta kuulosti tuo, että olet päässyt allergioista eroon luonnonmukaisella ruokavaliolla. Suostuispa vastahakoinen ystävänikin ajattelemaan jotain vaihtoehtoista perinteisen lääkityksen sijaan.

  Mielenkiinnolla luen kokemuksistasi enemmänkin!

  VastaaPoista
 4. Kiitos palautteista, lämmittää sydäntä!
  Eiköhän vastahakoiset ystävätkin ala pikkuhiljaa oivaltamaan tämänkaltaisia asioita. Ainakin tietoa alkaa olla tänä päivänä aika runsaasti saatavilla. Toisaalta ihmisiä luonnostaan (onneksi) pelottaa ja epäilyttää kaikki uusi. Toiset omaksuvat uusia toimintamalleja helpommin, toiset ajattelevat että "jos tuo on totta niin joudun rakentamaan koko maailmankuvani uudestaan, enkä tiedä olenko valmis siihen" Vaatiihan se paljon rohkeutta!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Maiju blogistasi, tulen odottamaan aina innolla uusia postauksiasi. Ja täytyy sanoa että vaikka se itsestäkin tuntuu hassulta niin taisit tosiaan viime kesänä oikaista selkäni koska se ei ole enää vihotellut kertaakaan! Kiitos Maiju <3
  Mari

  VastaaPoista
 6. Yksi innolla uusia postauksia odottava liittyy joukkoon! Paljon on meillä opittavaa ja oivallettavaa elämässä. Ja miten se onkaan mahtavaa, tai ne, elämä ja oppiminen. Ihmeitä täynnä, kun vaan uskaltaa hypätä pois opitusta ja tekee niin kuin oma sydän kehottaa!!

  VastaaPoista