lauantai 27. huhtikuuta 2013

Paljain varpain kesää kohti

Lämpimät päivät ovat antaneet minulle mahdollisuuden kaivaa kaapin perältä tähän astisen elämäni ihanimmat kengät, Vibram Fivefingersit. Paljasjalkakenkiä löytyy usealta valmistajalta ja terveyshyötyjä on useita. Lisäksi ne vaan tuntuu niin ihanalta jaloissa. Käveleminen ulkona muuttuu paljon mielenkiintoisemmaksi, kun tunnet maaston muodot ja pikkukivet.

Lainaus Paljasjalkakengät.net sivustolta:

"Paljasjalkakengillä liikkuminen korjaa asentovirheitä, mikä taas vähentää vääristä asennoista johtuvia selkä-, polvi- ja jalkakipuja. Toisin kuin normaaleilla paksupohjaisilla kengillä käveltäessä, paljasjalkakengät aktivoivat jalkojemme yli 20 pientä lihasta. Vahvemmat jalkalihakset pienentävät vammautumisriskiä ja parantavat verenkiertoa huomattavasti. Kokeneet maratoonarit ovat paljasjalkakenkiä maratonilla käytettyään kertoneet välttyneensä monilta ongelmilta ja palautuneensa ennätysnopeasti."

Ainoa huono puoli paljasjakakenkäilyssä omien kokemuksieni mukaan on, että kengät tuntuvat niin hyviltä jalassa, että meinaan unohtaa kävellä ilman kenkiä. Miksi paljain varpain kävely?

Olen lapsesta saakka rakastanut kävellä kesäisin ilman kenkiä, kun asuin maalla. Maa ja sen muuodot tuntuvat mukavalta jaloissa. En ole perehtynyt ihmisen jalkapohjiin sen enempää, mutta lisäksi lukuisat akupunktiopisteet saavat stimulaatiota ja näin ollen tulokset vaikuttavat koko kehoon! Jollet innostu paljasjalkakävelystä niin kannattaa kesällä ainakin käydä tepsuttelemassa kotipihan soralla vaikka 10 min päivässä.

Puhutaan myös maadoittumisesta. Maayhteydessä maan pinnalla olevat negatiivisesti varautuvat elektronit siirtyvät kehoomme ja tasapainottavat koko kehon toimintaa. Monet ovat kokeneet maadoittamisesta olleen apua mm. kipuihin, unenlaatuun, päänsärkyyn, stressiin jne... Tulokset ovat samankaltaisia kuin magneettikoruja käytettäessä. Lisätietoja maadoittumisesta löytyy täältä.

Askeleen edellä: Lämmin päivä houkutteli hyppäämään Fivefingerseistä ulos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti