tiistai 20. elokuuta 2013

RAWintolapäivä



 "Today today Live like You wanna 
Let yesterday burn and throw it in a fire
in a fire, in a fire 
Live Like a Warrior" 
Unelmien Toteuttamista.


Nyt on sopiva kaakaoflow kirjoitella ravintolapäivän kuulumisia, samalla raakasuklaan jämiä maistellen. Oma suosikkini on tällä kertaa minttusuklaa! Upouusi laatukuivurini Excalibur saapui postista alkuviikosta ja ravintolapäivän kräkkerit olivat ensimmäinen koeannos kuivurilleni, ja hyviähän nuo olivat, vai mitä?



Aloitetaanpa alusta. Sunnuntaina 18.8. siis vietettiin kansainvälistä ravintolapäivää, jolloin kuka tahansa, missä tahansa, voi pystyttää päiväksi mihin tahansa ravintolan, kahvilan, tms ilman sen kummempia lupa-anomuksia. Päätin toteuttaa yhden suurimmista haaveistani raakaruokapainotteisesta smoothilasta. Ravintolamme pystytettiin Lahteen Luontaishoitola Marjan tiloihin ja nimekseen se sai kolmevuotiaan pikkumenninkäiseni innoittamana "Muutsila Marja". Koska meillä syödään aamuisin "muutsia". Mukana oli myös ystäväni Minja Zeus, joka on tuonut Suomeen laadukkaat ja puhtaat Nature's Sunshine -tuotteet. Korvaamaton apu oli myös Jennystä, joka oli paikalla Gloomy Moon -tuotteidensa kanssa ja minua auttaessa unohti kokonaan omat tuotteensa. KIITOKSIA Minja ja Jenny, ilman teitä päivä olisi ollut hyvin erilainen!


Kräkkereitä

Menun suunnittelun aloitin muutama viikko sitten. Oli selvää että muutsilassa on oltava paria erilaista smoothieta sekä raakasuklaata. Pikkuhiljaa mieleen tulivat erilaiset kräkkerit levitteineen ja vasta hiukan ennen ravintolapäivän toteutusta tajusin, että haluan tarjota nälkäisimmille kokonaisen suolaisen raa'an ruoka-annoksen. Menu oli seuraavanlainen:



Minulla ei ollut minkäänlaisia odotuksia päivästä. Aamulla olin kiitollinen siitä, että vihdoin on koittanut päivä, jolloin pääsen toteuttamaan suuren unelmani muutsiloijana (yrittäkää ymmärtää persoonalliset sanailmaisuni) tarjoten ihmisille ravitsevaa ruokaa hyvien keskustelujen lomassa, itse ihan pakuripäissään ja kaakaokännissä, PARHAUTTA!

Kaikki odotukseni ylittyivät. Ihmisiä kävi paljon, menusta pidettiin ja kiitosta saatiin. Kaikki eivät mahtuneet istumaan kerralla ja vaikka Maijun hihat heiluivat, välillä muutsitilausta sai vähän odotella. Onneksi ihmiset ovat ihania ja ymmärtäväisiä ja hyvä tunnelma taisi tällä(kin) kertaa voittaa pienet epäkohdat. Muutamat ihmiset kritisoivat suklaan makeutta, loistavaa että ihmiset ovat alkaneet tottua vähemmän makeaan syötävään. GREAT!


Raakaravinto ja Nature's Sunshine yhdistyvät; Maiju ja Minja

Hyvässä tunnelmassa valmistuu ateria...

Olkaa hyvä!

Kuulin useita toiveita siitä, että Lahti kaipaisi enemmän raakaa ja terveellistä ravintoa, ja olen ehdottoman samaa mieltä! LUPAAN pitää itseni kanssa aivoriihen ja palata asiaan niin pian kuin mahdollista. Itse asiassa lauantaina 21.9. on Lahden Ahkerasalissa (Takojankatu 3) mukava hyvinvointitapahtuma Sykettä Syksyyn, jossa Maijun muutsila kohtaa jälleen nälkäiset herkuttelijat, tervetuloa! Tapahtumaan on vapaa pääsy ja voit vaikka vierailla vain muutsilassa ohimennen tai tulla nautiskelemaan luennoista ym pidemmäksikin aikaa. Lisää Tulossa! -sivulla.

Lupasin kaikille ravintolapäivän kävijöille paljastaa kaikki kokkaamieni herkkujen reseptit, joten saamanne pitää. Koska usein kokkaan enemmän sydämellä ja rakkaudella kuin järjellä, tarkat määrät saattavat hieman poiketa alkuperäisistä.


Pakuri-Suklaa-Muutsi

♥♥♥♥

Vaniljainen Omena-Kaneli-Muutsi (2 ann.)

1 omena
1 rkl liotettuja chiasiemeniä
1 dl liotettuja cashewpähkinöitä
½ korkillista Organic Fairtrade Vanilla Extract
1 rkl kookosöljyä
1rkl kookosjauhoja
1 kuivattu viikuna
1 rkl toco
1 tl ceylon kanelia
suodatettua vettä / lähdevettä 600 ml

SURRUR! Itse surauttelen Four Sigma Foodsin Gizmo-blenderillä.


♥♥♥♥


Pakuri-Suklaa-Muutsi (3 ann.)

1 avokado
1 banaani
1/4 kurkku
1 rkl carobjauhetta
3 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl macajauhetta
4 liotettua taatelia
2 rkl kookospalmusokeria
jäähdytettyä pakuriteetä 900 ml

SURRUR with Gizmo


Pakuria tulilla jatkuvasti


Kräkkerit

Pellavansiemeniä
Kurpitsansiemeniä
Seesaminsiemeniä
Tomaattia
Valkosipulia
Basilikaa
Laatusuolaa

Nämä kräkkerit ovat halutessa kokonaan blenderivapaat ja helpot tehdä. Määriä on vaikea sanoa, ravintolapäivää varten käytin kilon pellavansiemeniä ja vähän vähemmän muita. Tomaatit, valkosipulin, basilikan ja suolan blendasin mössöksi. Pellavansiemeniä voi liottaa noin 20 min tai enemmän, jotta siemenet muodostavat limaa. Myös muut siemenet voi liottaa samanaikaisesti.
Kaada liotusvesi muista siemenistä pois ja sekoita pellavansiemenien kanssa. Lisää tomaattimassa. Muotoile kuivurin pellille lusikalla n. 5mm paksuinen leipä, kuivata 41 asteessa 8 tuntia tai vastaavasti uunissa alhaisimmassa mahdollisessa lämpötilassa uunin luukku raollaan.


♥♥♥♥


Levite kräkkereille

Kräkkerilevitteen ohjeen nappasin Hellattomasta kokista, tietysti hieman mukaillen omiin tarpeisiini. Perusresepti menee näin

3 avokadoa
2 kurkkua
vajaa ruukku tuoretta minttua
3 dl lähdevettä
3 sitruunan mehu
3 valkosipulinkynttä
mustapippuria
suolaa
chiliä

Tehosekoita kaikki ainekset yhtä kurkkua lukuunottamatta. Paloittele toinen kurkku pieniksi paloiksi ja sekoita muun massan kanssa. Tarjoile kräkkereiden tai salaatin kanssa tai dippinä vihanneksille.


♥♥♥♥


Cafe Ceps toimi terveellisempänä kahvina sisältämiensä lääkinnällisten sienien ansiosta. Loistava kahvinkorvike! Ja FitnessFirstiltä usein loppu... Saa myös iHerbistä. (koodilla ZAL560 ensimmäisestä tilauksesta -5$)


♥♥♥♥


Pakurikaakao

Pakurikaakaoreseptin olen aiemmin julkaissut blogissani, mutta sekin elää fiiliksen mukaan. Tämä sekoitus käy kaikkeen; pirtelöihin, suklaaseen, kaakaoon ym ja monet ystävät ovat kehuneet! Ravintolapäivän sekoituksessa käytetty kaikkia allaolevia sopivissa suhteissa poislukien inkivääri ja vaniljajauhe.

50% raakakaakaojauhetta
50% macajauhetta

Sekoita. Määrästä riippuen lisää seuraavia aineksia mausteeksi:

Reishi (lakkakääpä)
viherjauhe
carobjauhe
tocojauhe
ripaus suolaa

Oman maun mukaan esimerkiksi

kanelia
inkivääriä
vaniljajauhetta
jne.

Sekoita 1 tl kupilliseen pakuriteetä. Makeutukseksi hunajaa tai kookospalmusokeria, ehkä kasvimaitoa. Nauti!


♥♥♥♥


Minttusuklaa

Kaakaovoita
Kookosöljyä
Hunajaa
Pakurikaakaosekoitusta
Nature's Sunshine nestemäistä lehtivihreää

Raasta kaakaovoi ja sulata vesihauteessa. Kun kaakaovoi on sulanut, lisää sekaan saman verran kookosöljyä. Ravintolapäivää varten käytin noin 500g kaakaovoita ja ½l kookosöljyä. Lisää öljyseokseen makeutus, tällä kertaa hunajaa taisi mennä koko purkillinen. Tämän jälkeen sopivasti pakurikaakaosekoitusta niin, että massasta tulee löysää suklaamassaa. 
Tässä kohtaa jaoin suklaamassan kahtia, ja toiseen puolikkaaseen laitoin nestemäistä lehtivihreää ison lorauksen (MAISTA!) niin, että mintun maku tuli esiin.
Annostele suklaamuotteihin tai muffinssivuokiin ja vie jääkaappiin/pakastimeen jäähtymään.

NAUTI HYVÄLLÄ OMALLATUNNOLLA.


♥♥♥♥


Lakritsisuklaa

Kaakaovoita
Kookosöljyä
Hunajaa
Pakurikaakaosekoitusta
Nature's Sunshine Lakritsinjuurta

Katso suklaamassan valmistus Minttusuklaan kohdalta.
Toiseen puolikkaaseen kumosin 30 kapselia Nature's Sunshinen lakritsinjuurta.


♥♥♥♥


Tällaisilla eväillä selvittiin tästä ravintolapäivästä. Te murheelliset, jotka ette jostain syystä päässeet tällä kerralla mukaan, ei ole mitään hätää. Koska vastaanotto oli niin mainio, perästä kuuluu aivan varmasti uusin kujein ja reseptein!

Minä kiitän teitä kaikkia 

Tuunattu ständi

Minja vauhdissa

Nature's Sunshine -terveysbaari

Jenny muutseilemassa


Gloomy Moonin IHANIA korviksia

Tyytyväinen asiakas ja lapsuuden parhaimpia ystäviäni; Tiia.

1 kommentti:

  1. Juu ei siinä paljoa ehtiny omia tuotteitaan markkinoida kun oli niin tohinaa muutsien ja muiden herkkujen kanssa. :)
    Oli kyllä upea päivä! Näitä lisää!! :)

    VastaaPoista