tiistai 10. syyskuuta 2013

Toffee hatusta

Olen jo jonkin aikaa suunnitellut kokeilevani raakatoffeen valmistusta. Joitakin reseptejä on tullut vastaan, mutten ole oikein mitään niistä omaksunut. Niinpä päätin eräänä kauniina päivänä toteuttaa itseäni ja makeannälissäni tehdä toffeeta, ensimmäistä kertaa ikinä, ihan hatusta.

Toffee Maijun tapaan

2 dl kaakaovoita
3 dl mulperimarjoja
2 tl mehiläisen siitepölyä
2 rkl macajauhetta
2 rkl kotimaista hunajaa
2 rkl kuorittuja hampunsiemeniä
2 rkl tocojauhetta
ripaus laatusuolaa

Raasta ja sulata kaakaovoi vesihauteessa. Mulpereita kannattaa liottaa myös etukäteen,
vaikkakin tällä kertaa käytin kuiviltaan.
Laita tehosekoittimeen sulanut kaakaovoi muiden aineiden kanssa.
Sekoita massaksi, kaada muottiin. (Minulla toimi neliskanttinen pakasterasia)
Laita jähmettymään pakastimeen.
Tarjoile esimerkiksi pakurikaakaon kera.

OMNOMNOM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti