lauantai 29. kesäkuuta 2013

Nautintoja

IHANA KESÄ, KIITOS! Minun kesässäni sää on aina sopiva ja lämpölukemat täydellisiä. Suuntasin eilen kirjastoon hakemaan lukemiseksi Heidi Kuusiston Uusi päivä -kirjan ja eikun rannalle D-vitamiinin tankkaukseen!


Kesän ainoana aurinkosuojana meillä muuten on toiminut Arctic Nutritionin spirulinapuristeet. Palamisen ja kemikaaliyliannostuksen sijaan iholla on kaunis rusketus. Aurinkovoiteiden tarpeellisuudesta voit lukea esimerkiksi tästä Magneettimedian artikkelista.

Spirulina on maailman ravintorikkain ruoka-aine ja sisältää 164 erilaista vitamiinia, mineraalia ja hivenainetta. NASAn astronautit käyttävät spirulinaa ravinnoksi. Tehokasta tavaraa siis! Vertailun vuoksi spirulina sisältää:

  • 300 % enemmän kalsiumia kuin täymaidossa
  • 2300% enemmän rautaa kuin pinaatissa
  • 3900% enemmän betakaroteenia kuin porkkanassa
  • 375% enemmän proteiinia kuin tofussa

Arctic Nutritionin spirulina kasvaa Hawaijilla 5000 km päässä lähimmästä tuotantolaitoksesta eikä sitä kuumenneta missään valmistusvaiheessa, joten puhtaus ja laatu on taattu niinkuin Arcticilla on tapana. Minulta voi tästä tuotteesta tiedustella lisää.

Myöhemmin päivällä saimme vieraita ja päätin lettu- ja jätskikestittää vieraat gluteenittomilla, maidottomilla ja sokerittomilla lakritsimokkajäätelöllä ja banaaniletuilla. Oli muuten elämäni parhaat letut + jäätelöyhdistelmä! Ja koska kesällä ei turhia jaksa hifistellä, reseptit ovat yksinkertaiset.

Banaaniletut

6 kananmunaa
6 banaania
loraus kasvimaitoa

Blenderiin SURRRURR! Paista lettupannussa tai isossa pannussa pieniä lettusia voissa tai kookosöljyssä.

♥♥♥♥

Lakritsimokkajäätelö

1 tlk luomukookosmaitoa (400ml)
n. 1dl hunajaa
1 rkl lakritsinjuurijauhetta
kuorittuja hampunsiemeniä

Sekoita blenderissä kookosmaito, hunaja, lakritsinjuurijauhe sekä Cafe Ceps -jauhe. Laita massa jäätelökoneeseen ja lisää sekaan kuorittuja hampunsiemeniä. Anna jäätelökoneen tehdä loput.

Nauti kaikilla aisteilla.

Alla oleva kuva ei TODELLAKAAN anna oikeutta tälle herkkucombolle. Vaniljajäätelö voisi toimia myös, jätä vain lakritsinjuuri ja kahvijauhe pois ja vaihda tilalle aitoa vaniljajauhetta.


2 kommenttia:

  1. Toi oli ihan mielettömän hyvää, huomasin himottelevani sitä vielä tänäänki :D Pitäsköhän munkii hommata jäätelökone.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen lämpimästi jos kaupan jäätelöiden E-aineluettelot ei inspiroi :)

    VastaaPoista